Dag 8 fish and chips
Dag 8
Gisteravond na het schrijven van het log was het nog niet zo laat, en hebben we nog gezellig met Louis een bordspel gedaan. Als je 9 bent, hoef je natuurlijk niet gelijk met je kleine broertjes naar bed. Allemaal een kopje thee erbij uit de mooie kopjes, leuk hoor!
Vanmorgen een ontbijtje met havermout, dat is altijd lekker. Daarna douchen, want dit is de laatste dag dat ik de jongens naar school kan brengen, daarna hebben ze vakantie! Dus ik moest een beetje opschieten.
Eerst vertrok Jasmin naar haar werk, daarna de kinderen aankleden, tandenpoetsen, en de tassen vullen met de lunchbox, en dan naar school. Louis gaat al zelfstandig, er hoeft nergens overgestoken te worden. Oma nam beide mannekes aan de hand en daar gingen we. We moeten voorbij een huis met 2 hondjes, die altijd gelijk gaan blaffen als we langslopen. Nu wilde Thomas al voor dat huis naar de andere kant van de straat, oma, als we fluisteren, dan horen ze ons niet. Waarop Edward luidkeels aan twinkle twinkle little star begon. Dus ja hoor, daar renden de hondjes naar het hek, en konden we onze weg onder luid geblaf vervolgen. We kwamen veilig bij school aan, ik kreeg onderweg nog bloemetjes van Thomas aangeboden, en oma wist gelukkig nog de weg. Na een dikke knuffel van allebei gingen ze de klas in.
Weer thuis was het idee dat we in ieder geval 2 wassen zouden draaien, en Evert ging de badkamer beneden doen, want daar moest ook nog wat gekit worden. Ik ben boven aan de gang gegaan, en ondertussen een was ophangen als onderbreking. Evert maakte een lunch van tosti met gebakken ei, en toen kon er alweer een was worden opgehangen. Er staat vandaag een harde wind, dus de was droogt als een tierelier. Gezamenlijk alles gezogen, alles gedweild, boodschappen gedaan (Evert), fruit klaargemaakt (Eveline) en zo konden we om 3 uur de kids uit school oppikken en gelijk door naar het strand. Daar zouden we mama ontmoeten en dan fish en chips eten als start van de vakantie.
Op het strand was het eigenlijk niet te doen, we werden kompleet gezandstraald. Gelukkig is er ook een mooie speeltuin, met overdekte picknicktafels en barbecues, en, belangrijkste, de fish en chips winkel! Evert haalde het samen met Louis. Ze kwamen terug met 3 gebakken vissen, soort lekkerbekjes, en een bak patat, waarvan ik dacht, die komt nooit op! Nou, die ging schoon leeg!
Thuis gingen we allemaal onder de douche of in bad, ook al was er niet gezwommen, het zand zat overal!
Bijna geen afwas natuurlijk, alleen de lunchboxen en de koekenpan.
Benieuwd wat we morgen gaan doen, misschien wel even naar de markt in Yandina of iets anders leuks. Ik wacht het maar rustig af wat de plannen zijn. Sowieso gaan we volgende week kamperen! Leuk!
Helaas ben ik vandaag de camera vergeten mee te nemen naar het strand, Evert heeft wat foto’s gemaakt, dus die komen nog wel.
Ik vergeet nog te melden dat er problemen waren bij Reismee, waardoor jullie de verhalen niet konden lezen, en ze een aantal keren verstuurd zijn. Ik heb contact gehad en het zou nu opgelost moeten zijn. Tot nu toe gaat het weer goed.