Dag 7, zelf op stap
Vandaag moest Jasmin de hele dag werken, dus Evert en ik moesten vandaag alles in goede banen leiden. We ontbeten met havermout, lekker met een beetje honing. Nadat mama was vertrokken was het zaak om iedereen in de schooluniformen te krijgen, sokken aan, schoenen aan, tas inpakken en vertrekken. Dit keer bracht Evert ze weg, ik was nog niet aangekleed. Kon ik mooi in alle rust even douchen en daarna de ontbijtboel opruimen.
Wat gaan we doen vandaag? Evert was chocolatechip cookies aan het bakken, en moest het stuk vlees braden. Dat moest langzaam garen in de oven, en regelmatig bedropen worden. Bovendien had de buurman gevraagd of Evert wilde komen buurten. Kortom, een mooie gelegenheid om zelf eens op pad te gaan! Nadat we de koekjes hadden geproefd en goedgekeurd, ging Evert met wat koekjes richting buurman, en ik ging gewapend met een tas, de camera en een fles water, aan de wandel.
Gelukkig weet ik al enigszins de weg, eerste stop was de kringloopwinkel van BliBli, die in het winkelcentrum gelegen is. Na een klein half uur, met wat stops voor foto’s, kwam ik aan. De winkel was inmiddels 2 x zo groot geworden, dus ik heb een hele tijd lopen snuffelen. Uiteindelijk met een lichtgewicht T-shirt met lange mouwen de winkel uit. Mooi voor zonnige dagen op het strand, om m’n armen te beschermen! Daarna nog bij de drogist gezocht naar de lekkere zeep van mijn vorige bezoek, maar dat merk voeren ze kennelijk niet meer. Ik hoop nog met Jasmin naar de Yandina markt te gaan, of eventueel bij een andere drogist, de zeep te vinden.
Daarna bij de supermarkt naar binnen. Voor de winkel stond een stel jongelui iets aan te prijzen, ik zei dat ik geen interesse had, waarop de jongeman een heel gesprek met me aanknoopte. Waar ik vandaan kwam, oh, Nederland, ja hij wist Amsterdam te noemen, daar kwam zijn familie vandaan. Grappig dat er zoveel interesse is hier over waar je vandaan komt. En af en toe heb ik het gevoel dat er veel Australiërs met (verre) Nederlandse roots zijn! Enfin, ik ben toch binnen beland, en heb daar eens lekker rond gekeken wat er allemaal zo te koop is. Voor Australische begrippen is het een kleine supermarkt, ik vind hem behoorlijk groot. In ieder geval heb ik alvast een grote pot Golden Syrop gescoord!
Daarna weer rustig naar huis getippeld, het gaat hier behoorlijk op en neer, dus een goeie workout! Ik was van plan om via een andere route terug te lopen, maar ik kon het tunneltje onder de weg niet vinden, dus ben ik weer terug gelopen. Bij thuiskomst bleek, dat ik nog een klein stukje had moeten doorlopen. Volgende x dan maar! Nog foto’s genomen van het oude tracé van het suikerriet trammetje, en toen was de accu van de camera leeg. Geluncht met de overgebleven pizza van gisteren, en Evert geholpen in de keuken. Ik heb een koolsalade gemaakt. En alvast het vlees voorgeproefd, yammie yammie!
Vanmiddag heb ik de kinderen uit school gehaald, ik had fruit mee als wandelend buffet, want uit school betekend: honger! Thuis gelijk het zwembad in, en papa trakteerde op verse koekjes en een aardbeien milkshake. Oma zat als een ware badmeester op de hoge stoel de wacht te houden, ondertussen meppend naar de muggen, die niet alleen Thomas en Edward, maar nu ook oma als slachtoffer hebben gekozen.
Na het zwemmen gelijk door aan tafel, we aten een soort broodje baopao, maar dan met meer, en lekkerder, vulling, en minder brood er omheen.
Op dit moment komt er een enorme tropische regenbui naar beneden, het lijkt wel een waterval. Ik hoor zelfs onweer! Gelukkig duurt het hooguit een half uur, maar ik ben blij dat ik niet ergens buiten ben, want dan was ik drijfnat geweest.
De temperatuur is hier heerlijk, bij het wandelen zelfs wat aan de warme kant! En dan krijg ik van het thuisfront het bericht, dat daar smorgens even de kachel aan gaat. Als dat zo doorgaat, dan graag warme jassen mee naar Schiphol!
Goed gevulde dagen. Klinkt allemaal even leuk en gezellig.
Ja hoor schatje, jouw dikke jas ligt al in de auto, kom toch naar schiphol met de trein.