Dag 4, boodschappen doen.
Vandaag is het maandag, start van de laatste schoolweek voor de jongens. Rond half 7 hoorde ik wat gerommel, ik ben nog even blijven liggen, maar toen was het toch tijd om op te staan. Niet dat iemand mij dat verplicht, maar dat vind ik zelf prettig. Kopje thee gemaakt, en als ontbijt was er behalve muesli en aanverwante soorten, ook vers gemaakte havermout. Lekker! Daarna was het natuurlijk de gebruikelijke routine, ik onder de douche, de rest van dit huishouden doucht ’s avonds, maar mijn stijve lijf heeft een warme douche nodig. Iedereen aankleden, sokken en schoenen aan, tas inpakken, tandenpoetsen en toen was er zowaar nog tijd voor een spelletje.
We hebben ze met elkaar naar school gebracht, dat is een wandeling van 10 minuten, zodat oma ook weet hoe dat werkt. Want ja, dat ga ik nog wel een x doen natuurlijk, de mannen naar school brengen! Als ik terug kom moeten Noah en Finn weer naar school gebracht, dus ik moet wel een beetje in de routine blijven!
Daarna zijn Evert en ik boodschappen gaan doen in Maroochydore. We hebben eerst een wandeling gemaakt langs de monding van de rivier, en toen erg ons best gedaan om alle boodschappen te doen. Bij de Aldi lukte dat prima, bij de Aziatische supermarkt hebben we uiteindelijk maar hulp in geroepen, we konden niet alles vinden. Dat lag niet aan ons, want wat we zochten, was uitverkocht. Gelukkig, onze ogen zijn nog goed! We hadden een grote koelbox achterin voor de spullen die koud moesten blijven, want het was erg warm vandaag. 30 graden!
Daarna door naar Erbacher’s voor groente en fruit, en gelukkig stond daar ook een visboer, want er was zalm nodig voor het eten van vanavond. Toen nog in BliBli naar de super voor de dumplings die de Aziatische super niet had, en daarna naar de slager.
Op nar huis, alles uitpakken en opruimen, en Jasmin begon aan de voorbereidingen voor vanavond: sushi voor Edward en Thomas, voor Louis en ons Poké Bowl. Ik kon mooi de was binnenhalen en een nieuwe ophangen. Niemand hoeft medelijden met me te hebben, het is een heerlijk plekje waar de droogmolen staat: zon, uitzicht en prachtige vogelgeluiden. Mocht ik toch nog met een bruine toet thuiskomen, dan komt dat door de was ophangen!
Om14 uur was Evert vertrokken naar het park met wat fietsen, daar heeft Thomas fietsles, omdat hij het zo angstig vindt. Daar krijgt hij wat hulp bij. Daarna zouden ze naar de kapper gaan in BliBli, Thomas wilde graag zijn haar wat korter. En wij vertrokken om 15 uur om Edward en Louis uit school te halen. En gelijk door naar de bibliotheek in Nambour, waar Louis en ik boeken zouden ruilen, terwijl Jasmin met Edward ook naar de kapper zou gaan. Want als zijn broer een knipbeurt kreeg, wilde hij toch ook wel.
Eigenlijk wel leuk dat ze naar verschillende kappers zijn geweest, want nu houd ik ze wat makkelijker uit elkaar!
Bij het verder afmaken van het avondeten heb ik een les sushi rollen gekregen van Jasmin. Ik moet nog even oefenen! Maar het eten was heerlijk, ik wordt weer erg verwend door Jasmin. Ook door Evert hoor, want die kookt ook regelmatig en dat doet uitstekend.
De dag van morgen laat ik weer gewoon op me afkomen, met dit weer is alles prima om te doen.
Hehe na keer of vijf deze mail gekregen kan ik hem lezen. Er stond telkens , deze mail bevat spam en kan niet getoond oid . Maar is goed gekomen. Ik lees je met plezier.
Ik had hetzelfde probleem als Evelien. Maar ook ik heb nu weer genoten van je "alledaagse" belevenissen.